Уторак, 20. Фебруар 2018.
Latinica | Ћирилица
Medicolaser - иновативна рјешења за Ваше проблеме са видом - ваш ЛОГИЧАН избор - Medicolaser свијет здравих погледа - 0800 50 214 - СВЕ за ваше очи - хирургија ока, дијагностика очних обољења, оптика - 0800 50 214 - потпуно ласерско скидање диоптрије - 0800 50 214 - 15 година у у служби вашег вида - Medicolaser - свијет здравих погледа

Да ли ја могу скинути диоптрију уз помоћ ЛАСЕРА?

Закажите се online

Ласерска корекција вида је јако популарна и већина људи може да је уради.


Ласерски се може кориговати кратковидост, далековидост, астигматизам и презбиопија (потреба за ношењем наочара за читање). Током консултације ћемо продискутовати могуће опције Вашег третмана прије него што донесете одлуку и дате писани пристанак за операцију. 


Presbymaxласерски приступ рјешавању презбиопије


Шта се ради током преоперативног прегледа?


Објасићемо Вам о каквој врсти интервенције се ради, упознати Вас о ризицима, индикацијама и контраиндикацијама третмана те урадити неопходне прве прегледе да видимо да ли сте добар кандидат за интервенцију.  Информације које приликом прегледа прикупљамо служе да се дође до Вашег личног плана третмана који највише одговара Вашим очима.


Консултације у Медиколасеру су бесплатне и не обавезују Вас на ништа.

То значи да је одлука за третман само ваша и да Вас нико неће наговарати да урадите интервенцију. 

Шта се дешава током хирургије?

НА ДАН ТРЕТМАНА

Многи људи буду нервозни на сам дан третмана, што је апсолутно нормално и наше особље је ту да Вас смири и пружи охрабрење. У Клиници ћете провести око 2 сата, премда сам третман траје тек неколико минута.

У самој сали ћете се задржати  10-20 минута. Када дођете, Ваш хирург ће поново провјерити Ваше очи и поново објаснити шта ће се радити што и Вама даје прилику да поново питате ако сте шта заборавили приликом првих прегледа. Такође ћете добити објашњења како се треба понашати током и након третмана и шта треба да очекујете непосредно након и пар дана и седмица након третмана.

Потом се у ваше очи капа анестетик да би се око учинило неосјетљивим и Ви можете да идете у салу. 


ТРЕТМАН

Када уђете у салу, замолићемо Вас да легнете на операциони сто и да Вас намјестимо у оптимални положај за третман. Око које се не третира ћемо прекрити штитником да би избјегли одвраћање пажње током третмана.

На око које се третира ћемо ставити блефаропласт који ће спријечити да трепћете током третмана. Ово није болно, премда неки људи сматрају да ово баш није најугодније.  

За ЛАСИК третман се прво користи фемтосекундни ласер којим се прави поклопац на рожњачи који се потом прецизно и њежно одвоји устрану како би се на саму рожњачу могао урадити корективни ласер. Ласер контролише софтвер који прати покрете ока и ако дође до покрета које ласер не може да сам компезује третман се зауставља. 

Након корекције, око се испере и поклопац рожњаче се врати на своје мјесто. 

Исти процес се понавља и на другом оку ако се третирају оба ока. 

Након третмана

Након што је третман завшен, Ви ћете отићи у собу за пацијенте гдје ће те се одморити пола сата прије него што хирург потврди да сте спремни да идете кући. 

Непосредно након третмана Ваш вид може да буде мало замагљен.

Након што престане дејство анестетика, можете да осјетите пецкање и сузење, као и појаву осјетљивости на свјетлост.  Ово је савршено нормална реакција ока које зараста.

Наш савјет је да затворите очи током неколико сати и ако је потребно да узмете таблету против болова. 

Накнадни третман?

Ласерска корекција ока је веома успјешна и једна од најједноставнијих хируршких процедура. Огромна већина људи не треба никакав накнадни третман након операције. У ријетким случајевима ако је потребан накнадни третман у Медиколасеру ћете га добити без додатних трошкова.


Ми смо сигурни у наше знање и квалитет опреме и због тога Вам можемо понудити такве услове гаранције.

То значи да нам се Ви можете обратити у било које вријеме да бисте добили бесплатан савјет, помоћ па и поновни третман ако за њега икада буде било потребе.