Уторак, 20. Фебруар 2018.
Latinica | Ћирилица
Medicolaser - иновативна рјешења за Ваше проблеме са видом - ваш ЛОГИЧАН избор - Medicolaser свијет здравих погледа - 0800 50 214 - СВЕ за ваше очи - хирургија ока, дијагностика очних обољења, оптика - 0800 50 214 - потпуно ласерско скидање диоптрије - 0800 50 214 - 15 година у у служби вашег вида - Medicolaser - свијет здравих погледа

Авастин

Закажите се online

Инхибитори ангиогенезе се користе када се жели смањити концентрација VEGF у оку. Ради се о локалном хормону који између осталог подстиче раст и ширење крвних судова. 

Када постоји дисбаланс у оку долази до појаве нових крвних судова, неоваскуларног глаукома и отока тачке јасног вида.

Најчешћа обољења код којих треба давати инхибитор ангиогенезе су старачка дегенерација макуле и то њен влажни облик и дијабетска ретинопатија.

Обично се даје Авастин који је значајно јефтинији од Луцентиса, премда овај лијек није званично регистрован за ову индикацију. Управо због цијене и сличне структуре и истог дејства, у офталмолошкој заједници је широко прихваћен.

Прије него што се да Авастин обично треба урадити флуоресцеинску ангиографију како би се јасно доказало који је проблем и имала јасна индикација за третман.