Уторак, 20. Фебруар 2018.
Latinica | Ћирилица
Medicolaser - иновативна рјешења за Ваше проблеме са видом - ваш ЛОГИЧАН избор - Medicolaser свијет здравих погледа - 0800 50 214 - СВЕ за ваше очи - хирургија ока, дијагностика очних обољења, оптика - 0800 50 214 - потпуно ласерско скидање диоптрије - 0800 50 214 - 15 година у у служби вашег вида - Medicolaser - свијет здравих погледа

Presbymax

Закажите се online

 
Презбиопија је стање које се карактерише губитком опсега акомодације природног сочива и на тај начин губитка способности јасног вида на близину. Ово стање се обично јавља након 45 године живота када се јавља потреба да се текст који се чита удаљује да би се јасно видјело.
 
Најчешћи начин кориговања презбиопије је коришћење наочара за читање, а рјеђе се употребљавају мултифокална контактна сочива. 
 
У последње вријеме су се појавили нови начини корекције презбиопије.
 
Presbymax процедура је дизајнирана да коригује овакве проблеме будући да се ради о стању који се јавља са старењем због губитка флексибилности природног сочива.
 
Читав третман траје неколико минута, а корекција се постиже за неколико секунди. Уз помоћ ласера се мијења закривљеност површине рожњаче и на тај начин се добијају мултипле тачке фокуса унутар ока. 
 
Presbymax процедура више фокусира доминантно око за даљину и недоминантно за близину. На овај начин постиже се оптимална дубина видног поља на свим даљинама.
 
Око 85% људи преко 40 година испуњавају услове за третман.
 
Код пацијената који су далековиди, кратковиди или астигмате током пресбѕмаџ процедуре се рјешава исти проблем. 

 
Ова техника је такођер корисна код пацијената старијих од 45 година код којих се може урадити корекција кратковидости, а да се истовремено не уништи могућност јасног вида на близину.
 
Старосни лимит се односи само на старосну доб пацијената, односно пацијенти морају бити старији од 40 година да би им се урадио третман. 
 
Уколико је особа раније имала ласерски третман којим је кориговала свој вид, тај третман није препрека да се уради оваква врста корекције.
 
Наравно прије третмана је неопходно утврдити да ли око пацијента испуњава критеријуме за ласерски третман. Током припремних прегледа утврђује се здравље ока и ради мапирање рожњаче. 
 
Ако је пацијент оперисао катаракту такође може да накнадно уради Presbymax третман како би му се омогућило да поново јасно види и на даљину и близину. 
 
Ефекат третмана је сталан нарочито ако се током Presbymaxa ради и корекција кратковидости, далековидости и астигматизма. 
 
Ризици третмана су мали ако се поштују стандарди који се траже од ласерске апликације. 
 
Presbymax је техника за особе који желе да задрже младалачки и високопродуктивни стил живота и које не желе да се замарају наочарама за читање.