Уторак, 20. Фебруар 2018.
Latinica | Ћирилица
Medicolaser - иновативна рјешења за Ваше проблеме са видом - ваш ЛОГИЧАН избор - Medicolaser свијет здравих погледа - 0800 50 214 - СВЕ за ваше очи - хирургија ока, дијагностика очних обољења, оптика - 0800 50 214 - потпуно ласерско скидање диоптрије - 0800 50 214 - 15 година у у служби вашег вида - Medicolaser - свијет здравих погледа

Ултразвук ока

Закажите се online

Ултразвук ока је уобичајена метода прегледа ока и очне јабучице гдје се уз помоћ ултразвучних таласа добија слика на апарату.

Уз помоћ ултразвука могу се видјети структуре очног дна које се некада не могу видјети ако су присутна замућења унутар ока.

Ултразвук помаже да се открију различита стања и обољења ока као што су на примјер крварење унутар ока (хемофталмус), одвајање мрежњаче (аблација ретине), присуство страног тијела у оку и тумори ока.

За мјерење дужине ока и одређивање праве диоптрије сочива које се уграђује унутар ока се такође користи ултразвук, гдје се подаци о дужини уносе у одговарајуће формуле и тако добија права снага сочива које ће се уградити.